Pappaforumet

... for moderne fedre som er til stede og tar ansvar
FAR OG BARN er pappamagasinet for ekte mannfolk som er til stede og tar ansvar for sine barn. Det maskuline motstykket til de rosa mammabladene. Vi tar menn og papparollen å alvor! Bestill et årsabonnement i dag for kun kr. 295 + porto/eksp. (kr 84). Den perfekte farsdagsgave! http://bestill.farogbarn.no
Dato/klokkeslett: Fre Des 14, 2018 9:08 am

Tidssone UTC
Skriv et svar
Brukernavn:
Emne:
Meldingskropp:
Skriv meldingen din her, den må ikke inneholde mer enn 60000 tegn. 

Smil
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:
Skriftstørrelse:
Skriftfarge
Valg:
BBCode er
[img] er AV
[flash] er AV
[url] er
Smil er
Slå av BBKode
Deaktiver Smil
Ikke link URLer automatisk
Godkjenning av innlegg
For å forhindre automatiske innlegg, krever administratoren at du skriver inn en bekreftelseskode. Koden vises på bildet under. Hvis du ikke klarer å lese koden, kontakt administratoren.
Bekreftelseskode:
Skriv inn koden eksakt slik du ser den på bildet. Om du bruker store eller små bokstaver spiller ingen rolle.
   

Emne - Too little, too late?
Forfatter Melding
  Innleggets emne:  Too little, too late?  Svar med sitat
Pappa`s hjørne , 4/6-2009 - Too little, too late?
---

I Soria Moria-erklæringen lovet Regjeringen å gi fedre selvstendige permisjonsrettigheter. Etter fire år i posisjon synes ambisjonsnivået å være vesentlig lavere. Det foreslås nå å innfri 20 % av dette pappaløftet, men først etter valget.

Den eneste "politiske saken" Far og barn har frontet er kravet om selvstendige permisjonsrettigheter og pappapermisjon for alle. Dette fordi vi finner det urettferdig at 8000 fedre nektes fedrekvote pga mors manglende tilknytning til arbeidslivet.

I Soria Moria - erklæringen lovet regjeringen å rette opp denne uretten, uten at løftene har blitt innfridd.

Men det er stortingsvalg til høsten, og Regjeringen har nå lagt frem forslag til revidert statsbudsjett for neste år. Her legges det opp til mindre endringer av reglene, slik at 1500 flere fedre får fedrekvote.

  • Regjeringen vil i budsjettet for 2010 foreslå rett til fedrekvote for fedre der mor har opptjent rett til foreldrepenger i en stillingsdel på mindre enn 50 prosent. Dette er foreslått for fødsler etter 1. juli 2010. Disse fedrene har i dag ikke rett til fedrekvote, fordi det er krav om at mor må ha opptjent rett til foreldrepenger i en stilling på minst 50 prosent. Forslaget innebærer at det vil foreligge rett til fedrekvote for alle familier der begge foreldrene har opptjent rett til foreldrepenger.
  • Hvis mor for eksempel er student og ønsker å gjenoppta studiene så raskt som mulig etter fødselen og fullføre utdanningen, kan far være hjemme med foreldrepenger åtte uker lenger enn i dag. Tilsvarende gjelder hvis mor er for syk til å ta seg av barnet og far ivaretar omsorgen, sier barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt.
  • Far skal kunne ta ut foreldrepenger på selvstendig grunnlag når mor etter fødselen deltar på norskkurs eller kvalifiseringsprogram for personer med vesentlig nedsatt arbeids- og inntektsevne. Det er en forutsetning at far har opptjent rett til foreldrepenger gjennom yrkesaktivitet og at mor deltar på introduksjons- eller kvalifiseringsprogram på full tid.
Dette er selvsagt skritt i riktig retning. Men fortsatt vil Regjeringen årlig nekte 6500 fedre permisjon pga av mors manglende tilknytning til arbeidslivet. Selvstendige permisjonsrettigheter til far utsettes nok en gang.

Hva slags signaleffekt gir det at Regjeringen sier at de nå vil oppfylle 20 % av dette pappaløftet, men utsette det til neste stortingsperiode?
Innlegg Skrevet: Tor Jun 04, 2009 10:55 am

Tidssone UTC


Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 0 gjester

Gå til forum:  
cron
Powered by WP Remix © 2008 - All rights reserved.
phpBB.no - Norsk phpBB-support